Overbruggen integriteitskloof

De cultuurscan brengt de kloof tussen de huidige en gewenste integriteitscultuur in kaart en vertaalt dit naar een concrete aanpak om integriteit te verankeren in het DNA van de organisatie. De scan bestaat uit een korte survey en een aantal interviews met een representatieve groep medewerkers. Indien aanwezig wordt de scan aangevuld met informatie uit het medewerkerstevredenheid- en PSA-onderzoek.

De impact van onder meer ongeschreven regels, hiƫrarchische verhoudingen, governance, werkomgeving, communicatiestijl, mate van zelfsturing en het werkethos op het integriteitsbewustzijn wordt geanalyseerd. Op basis daarvan wordt het integriteitsbewustzijn van de organisatie beschreven en advies gegeven op welke wijze de organisatie de integriteitskloof kan overbruggen. De Cultuur Scan wordt vaak aangevuld met de Effect Check om te kijken hoe het regelgevende kader van de organisatie ervoor staat.

Samenwerken? Graag!

Wilt u meer inzicht in het integriteitsbewustzijn binnen uw organisatie? Laat uw gegevens hieronder achter. Dan nemen wij contact met u op.

Ontvang Sincero in uw mailbox

Bij Sincero delen wij graag onze kennis en vertellen met enthousiasme over de dynamiek binnen het vakgebied integriteit. Meld u aan en ontvang een vleugje integriteit in uw mailbox.