Meer of juist minder regels?

Integriteit gaat over het integer handelen volgens de moraal van de organisatie. Welke normen en waarden vinden we belangrijk om met elkaar te kunnen werken aan de organisatiedoelstellingen. Deze ‘afspraken’ worden doorgaans vastgelegd in regelgevende documenten, zoals richtlijnen, beleid, codes en protocollen.

De Sincero Effect Check houdt deze regelgevende documenten tegen het licht en laat zien op welke wijze het regelgevende kader in balans gebracht kan worden. Weet men de regels te vinden? Mag men afwijken van de regels? Als er geen regel voor is, mag het dan? Door interviews en korte vragenlijsten geven we antwoord op deze en andere vragen.

De Effect Check resulteert in een advies om te komen tot een gebalanceerd normenkader met een gedragen integriteitscode (hard controls). De Effect Check wordt geregeld aangevuld met de Cultuur Scan. Hieruit volgen aanbevelingen voor het ontwikkelen van bijvoorbeeld morele competenties (soft controls), zoals aanspreekbaarheid.

Samenwerken? Graag!

Wilt u het regelgevende kader van uw organisatie tegen het licht houden? Laat uw gegevens hieronder achter. Dan nemen wij contact met u op.

Ontvang Sincero in uw mailbox

Bij Sincero delen wij graag onze kennis en vertellen met enthousiasme over de dynamiek binnen het vakgebied integriteit. Meld u aan en ontvang een vleugje integriteit in uw mailbox.