Wij zijn Sincero. Wij zijn betrokken.

Integriteit is een alledaags thema, iets dat van iedereen is. Integriteit is recht doen aan jezelf, de ander en de organisatie. Integriteit leg je niet vast in regels en beleid, je vormt het samen.

Wat is integriteit?

Integriteit is een alledaags thema, iets dat van iedereen is. Integriteit is recht doen aan jezelf, de ander en de organisatie. Integriteit leg je niet vast in regels en beleid, je vormt het samen.

Ons uitgangspunt is het positief laden van het begrip integriteit. Integriteit gaat niet over excessen. Het gaat over zowel het handelen volgens de normen (hard controls) en waarden (soft controls) binnen de moraal van een groep.

Met integriteit aan de slag gaan wil niet zeggen dat men nu niet integer is. Maar een integere organisatie bestaat uit meer dan alleen integere mensen. Daar is herhaalde afstemming van het morele kompas voor nodig.

Waarom is integriteit belangrijk?

Een duidelijke visie op integriteit is het fundament onder een gezond opererende organisatie. Met een op elkaar afgestemd moreel kompas weet iedereen hoe een integere en veilige werkomgeving er uit ziet en hoe zij daaraan kunnen bijdragen.

Het actief managen van integriteit vraagt van leidinggevenden een expliciete voorbeeldrol. Dit ethisch leiderschap maakt integer handelen voorspelbaar en dit draagt direct bij aan de groei van wederzijds vertrouwen. Medewerkers voelen zich met helder moreel kompas veilig om dilemma’s bespreekbaar te maken.

Sincero heeft als doel het creëren van een integere en veilige werkomgeving voor elk individu én voor uw organisatie. Een omgeving waarin men kan excelleren en waarbij iedereen trots is op de bijdrage die men levert.

Het gezicht achter Sincero

Marjon Westerhof brengt meer dan vijftien jaar ervaring op het integriteitsvlak. Ze volgde South East Asian studies en Internationaal Management aan de Universiteit Leiden. Vervolgens behaalde zij een opleiding tot Master Coach aan het Europees Instituut De Baak en is zij gecertificeerd als CIO deskundige door het afronden van de leergang Integriteitsmanagement aan Nyenrode. In 2020 heeft Marjon het PRINCE2® Foundation certificaat in Project Management behaald om integrale implementatietrajecten te leiden.

Bovengenoemde opleidingen, gecombineerd met haar werkervaring maken haar tot een gewaardeerde specialist op het gebied van integriteitsmanagement en corporate culture. Haar kracht zit in het verbinden van de werkvloer en het management. Daarbij zet ze aan tot nadenken over professioneel integer handelen. Deze drive, ambitie en enthousiasme deelt ze met haar team van specialisten.

Door de bundeling van onze opleidingsachtergrond, kennis en bovenal ervaring is de integriteitskaart ontwikkeld. De inzet hiervan waarborgt het succes van onze begeleiding. Onze opdrachtgevers en referenties van recent doorlopen trajecten onderschrijven dit.

De Effect Check

De Sincero Effect Check houdt de geschreven en ongeschreven regels in uw organisatie tegen het licht en laat het effect van een gebalanceerd en overzichtelijk normenkader zien.
Lees meer

De Cultuur Scan

De Sincero Cultuur Scan brengt de kloof tussen de huidige en gewenste integriteitscultuur in kaart en vertaalt dit naar een concrete aanpak om integriteit te verankeren in het DNA van de organisatie.
Lees meer

Ontvang Sincero in uw mailbox

Bij Sincero delen wij graag onze kennis en vertellen met enthousiasme over de dynamiek binnen het vakgebied integriteit. Meld u aan en ontvang een vleugje integriteit in uw mailbox.